Foto: biscani.net

Najbolji strijelac Jedinstva u prvom dijelu sezone

Jesen iz snova iza Samardžića: "Ima poziva iz Premijer lige, ali ne žurim"

Možda bi bilo paušalno istrčati sa zaključkom kako je Sinan Samardžić (21) jedno od otkrića Jedinstva u prvom dijelu sezone.

Ovaj mladi ofanzivac je ujedno i ponikao u Jedinstvu, međutim kada se ljetos nakon epizode u Zvijezdi 09 vratio Pod boriće mnogi su bili sumnjičavi. S pravom, rekli bismo, jer Samardžić u današnjem premijerligašu gotovo da nikako nije igrao, ali njemu je trebao samo neko ko će mu vjerovati. To je dobio u Vladi Jagodiću koji ga danas hrabri, podržava..., što u konačnici dovodi do činjenice da je Samardžić kao krilni nogometaš najbolji strijelac Jedinstva.

Ništa lošije ne ide ni bihaćkom timu, koji je nakon prethodne sezone za zaborav danas na visokom trećem mjestu iza Olimpika i Veleža. Malo ko se nadao takvom raspletu...

"Ne mogu da budem nezadovoljan prvim dijelom sezone. Kada pogledamo gdje smo bili zadnjih godina, kroz šta smo sve prolazili, ovo treće mjesto je odlično. Od velike važnosti bilo je da se klub konačno stabilizuje nakon silnih turbulencija", govori 21-godišnji Samardžić za SportSport.ba.

Samardžić na svom kontu ima četiri pogotka, upisao je pritom i nekoliko asistencija...

"Po prirodi sam takav tip da uvijek težim ka boljem. Dao sam četiri pogotka, okej je to, ali moglo je i moralo puno više. Nadao sam se da će ih biti barem sedam ili osam. Ali, ako ništa zadovoljan sam zbog činjenice da sam odigrao svih 15 utakmica, da su me povrede zaobišle, a i kada nisam učestvovao u golovima igrao sam vrlo dobro."

Drugi dio sezone će spremno dočekati.

"Radi svog napretka nedavno sam boravio u Italiji, gdje sam radio s privatnim trenerom Mladenom Čučkovićem. Radi se o velikim profesionalcu koji sarađuje sa mnogim velikim imenima u svijetu nogometa, tako da sam imao šta da naučim kroz rad s njim. Najveći fokus smo stavili na poboljšanju moje brzine i agilnosti."

Kada su u pitanju planovi za budućnost...

"Svi mi imamo svoje snove, maštamo o tim nekim klubovima, ali svjestan sam da sve zavisi od mene i od toga kako ću igrati. Nedavno je bilo poziva iz Premijer lige BiH, ali Josip Pervan i Robert Kralj koji brinu o mojoj karijeri procijenili su kako je za mene najbolje da ostanem još neko vrijeme u Jedinstvu. Imam maksimalno povjerenje u njih, taj dio sam prepustio njima, a ja ću svoje govoriti na terenu."

Osvrnuo se Samardžić i na Zvijezdu 09 čiji je prethodno bio član. Odigrao je tek tri utakmice.

"Bivši reprezentativac Safet Nadarević mi je jedne prilike rekao: 'Kada je igrač na klupi, on ništa ne vrijedi'. I to je istina. U Zvijezdi 09 sam doživio veliku nepravdu od strane tadašnjeg trenera Milana Đuričića, smatram da sam zaslužio da pokažem što znam, ali to je danas prošlost. Ne krijem da sam bio pao i psihički, tražio sam sredinu u kojoj ću vratiti samopouzdanje i na kraju mogu reći da je povratak u Jedinstvo najbolji potez koji sam mogao donijeti."

Svjestan je kako na pojedinim stvarima još mora raditi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Moja vrlina je brzina, to mi svi govore, pogotovo trener Jagodić, ali da isto tako i ne koristim je do kraja. Radim na tome da budem još brži i da se opustim u igri 'jedan na jedan', jer kad krenem teško me je stići i zaustaviti. Svaki dan radim na tome da napredujem", istakao je Samardžić koji je jedan dio karijere proveo i u Hrvatskoj, tačnije u Varaždinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.