Prva djevojka u BiH koja će igrati sa muškarcima: "Nadam se da će imati razumjevanja"
Ajla je sa velikim uspjehom nastupala za ŽNK Željezničar iz Bosanske Krupe, a vjeruje da će Jedinstvo uskoro ženski nogometni klub. FOTO: Facebook

Ajla Skalić će nastupati za juniore NK Jedinstvo

Prva djevojka u BiH koja će igrati sa muškarcima: "Nadam se da će imati razumjevanja"

S. Mlaćo

Juniorska selekcija NK Jedinstvo iz Bihaća dobila je prvo pojačanje za drugi dio sezone. Naime, redove nada federalnog prvoligaša pojačala je Ajla Skalić, koja će tako postati prva djevojka u BiH koja će zaigrati za muški nogometni klub.

Ajla nastupa na poziciji napadača, a prethodno je sa velikim uspjehom nastupa za ŽNK Željezničar iz Bosanske Krupe.

Na kraju je odlučila da napusti klub i pridruži se kolegama iz Jedinstva.

"Do ove ideje je došlo nakon što sam napustila ŽNK Zeljezničar. Imala sam dosta drugih ponuda iz Premijer i Prve lige za žene koje sam na veliku žalost morala odbiti zbog školovanja. Odlučila sam preći u bihaćko Jedinstvo, te samim tim smatram da jedan grad kao što je Bihać zaslužuje da ima ženski nogometni klub. Naravno, od nečega moramo krenuti, to je ovaj put od mene. Nastupat ću za juniore dok ne formiramo žensku ekipu koja će nastupati u ligi", kaže Skalić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ističe da ima treme, a na naše pitanje kakav odnos očekuje svojih saigrača i protivničkih, dala je jasan odgovor.

"Naravno da trema postoji. Mislim da će ipak imati razumjevanja prema meni", dodala je naša sagovornica.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Treba se vidjeti kako i njima ide s muskarcima, slijedece spajanje sportova, Hokej, UFC i Americki futbal. Istovremeno ako se pozove policija na incident tuce u braku, nek obadvoje idu u istu zatvor i celiju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi