Ostali dužni od ljeta 2017. godine

FIFA naredila Trabzonsporu da Milanu plati 12 miliona eura

Edmir Škorić

Turski Trabzonspor morat će da plati Milanu 12 miliona eura za Juraja Kučku i Josea Sosu.

U ljeto 2017. godine turski klub je angažovao Milanov dvojac za 12 miliona eura. Slovak je doveden za pet, a Argentinac za sedam milliona eura.

Prema La Gazzetti dello Sport, FIFA je naredila Trabzonsporu da isplati Rossonerima dugovanja, inače će biti blokirani računi turskog kluba i neće imati pravo dovođenja novih igrača.

Osim toga, mogao bi dobiti Trabzonspor i žestoku novčanu kaznu. Situacija u Trabzonu nije idealna, no u ovom klubu će morati da u što skorijem vremenskom periodu plate novac Italijanima.

Kucka je u osam nastupa u Superligi Turske imao jednu asistenciju, dok je Sosa u 16 nastupa postigao dva gola uz četiri asistencije.

Trabzonspor obožava bh. igrače

Trabzonspor se inače povezivao s nekim bh. nogometašima, pa je tako na meti ovog kluba bio i Ermin Bičakčić.

O ovom transferu se pisalo još ljetos, ali je Bičakčić na kraju ipak ostao član njemačkog bundesligaša Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kasnije je Trabzonspor želio i drugog bh. stopera, Ervina Zukanovića, a vidjet ćemo hoće li doći do transfera. Zanimljivo, čak je i bh. golman Ibrahim Šehić došao na metu ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti