Kessie napušta Milan: Londonski klubovi se bore za veznjaka sa San Sira

Kineski tim čeka rasplet situacije

Kessie napušta Milan: Londonski klubovi se bore za veznjaka sa San Sira

E. Čaušević

Zimski prelazni rok već nam je ponudio nekoliko zanimljivih transfera, ali ono najbolje tek nas očekuje u narednim sedmicama.

Mnogi evropski klubovi krenuli su po pojačanja, a to se najviše odnosi na engleske ekipe koje su najaktivnije na tržištu početkom 2019. godine. Engleski mediji prenose da je nova meta Chelseaja i Tottenhama veznjak Milana, Franck Kessie.

Tottenham ljetos nije bio aktivan, no čini se da je čelnicima kluba postalo jasno da moraju dovesti nekoliko pojačanja. Pochettino je tražio najviše pojačanje u veznom redu, a kao grom iz vedra neba u cijeloj priči pojavio se Kessie.

Kako prenosi Calciomercato, Tottenham je kontaktirao Milan i spreman je platiti oko 45 miliona eura za ovog 22-godišnjaka, a na ruku im ide činjenica da Rossoneri moraju prodati neke igrače kako bi sredili Finansijski fair play.

Ipak, posao im kvari Chelsea koji je na adresu Milana poslao zanimljivu ponudu. Plavci su spremni za Kessiea platiti oko 25 miliona eura i Rossonerima su poručili da će u paket biti uključen i Bakayoko koji već igra na San Siru na posudbi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, također pojavile su se špekulacije da bi Kessie na kraju mogao završiti u Kini jer je Beijing Guoan spremio 50 miliona eura za veznjaka Milana, baš koliko je ekipi potrebno da pokrije dugove i sredi Finansijski fair play.

U Milan stigao na ljeto 2017. godine, a još uvijek član Atalante

Franck Kessie je u Milan stigao prošlog ljeta iz Atalante i zapravo je još uvijek formalno član kluba iz Bergama, s tim što će punopravni fudbaler Milana postati 1. jula 2019. godine kada će ga Rossoneri otkupiti. Ipak, Milan bi mogao prodati Kessiea već u januaru nakon čega će biti obavezni da izmire i svoja dugovanja prema Atalanti kako bi transfer mogao da se završi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi