Špekulacije

Januar je sve uzbudljiviji, Cavani za 50 miliona funti seli na Otok?

Edmir Škorić

Edinson Cavani, napadač PSG-a, mogao bi karijeru nastaviti u Chelseaju.

Januarski prelazni rok nije zanimljiv kao onaj u ljeto, ali kada je u pitanju engleski nogomet - mogli bismo reći da je i zima jednako zanimljiva. Već smo svjedoci nekim velikim transferima, a oni najveći bi tek trebali da se ostvare.

Jedan od onih koji bi mogli da do kraja mjeseca promijene klub je i Edinson Cavani. Iskusni urugvajski napadač navodno ja na meti Chelseaja, koji sprema ponudu od 50 miliona funti.

Plavci žele i Bournemouthovog Calluma Wilsona, ali kako Bournemouth odbija pponude, tako bi Maurizio Sarri svoju slagalicu mogao zatvoriti dovođenjem Cavanija.

Cavani je dokazani napadač, izraziti strijelac, a Sarri želi da dovede nekoga ko će da sve te šanse koje kreiraju Eden Hazard, Willian, Pedro... pretvarati u pogotke. Alvaro Morata je imao dobru sezonu, no jasno je da je Chelseaju treba još jedan napadač.

PSG je na pragu osvajanja Lige 1, Kylian Mbappe i Neymar djeluju previše dobri i bez Cavanija i nije isključeno da francuski prvak popusti i da Urugvajca pošalje u London.

Uvijek u sjeni zvijezda

Cavani već nekoliko godina igra na vrhunskom nivou u dresu Parižana, no nezadovoljan je što nikako ne može da dođe u prvi plan.

Kada je tek stigao u PSG zvijezda ovog tima bio je Zlatan Ibrahimović, a urugvajski napadač je uvijek bio nekako u sjeni Šveđanina.

Vjerovao je da će se to promijeniti kada je otišao Ibra, no onda su u PSG stigli Neymar i Kylian Mbappe koji su preuzeli vodstvo ovog tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednjih nekoliko mjeseci uveliko se piše da Cavani nije sretan u francuskom klubu, te da želi promijeniti sredinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.