Pulišić: Imao sam još ponuda, ali znam zašto sam odabrao Chelsea

Samo jedan razlog bio je dovoljan

Pulišić: Imao sam još ponuda, ali znam zašto sam odabrao Chelsea

E. Čaušević

Američki reprezentativac Christian Pulišić prije nekoliko dana zvanično je postao novi fudbaler Chelseaja.

Pulišić je u Chelsea stigao iz Borussije Dortmund, no klubovi su odlučili da ovaj Amerikanac do kraja sezone ostane u njemačkoj ekipi. Iako se povezivao najviše s prelaskom u Liverpool na kraju je ovaj krilni napadač odlučio da izabere Chelsea.

Plavci su ga platili oko 64 miliona eura i sigurno je da se od Pulišića mnogo očekuje u budučnosti. Ovaj 20-godišnjak važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, no jasno je da je pred njim tek da to dokaže.

Pulišić je u razgovoru za američke medije priznao da je imao na stolu još nekoliko ponuda, te da je zbog jedne stvari odlučio na kraju da potpiše za Chelsea.

"Jednostavno vidio sam način na koji oni igraju. Uvijek sam volio napadački stil i zaista ih je lijepo gledati. Meni takav stil igre najbolje odgovara i zbog toga sam došao u Chelsea. Trener je također sjajan i sretan sam što sam tu", rekao je Pulišić.

Batshuayi u ulozi "agenta"

Odmah nakon zvanične objave da je transfer završen na društvenim mrežama se oglasio i napadač Chelseaja na posudbi u Valenciji Michy Batshuayji sa vrlo zanimljivom porukom.

On je uz fotografiju sa Pulišićem iz vremena dok su skupa igrali u Dortmundu (Batshuayi bio na posudbi), stavio nekoliko hashtagova, a najzanimljiviji je bio onaj prvi - Agent Michy, po kojem se da zaključiti da je Belgijanac upetljao svoje prste u ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako ga u Chelseaju nema već neko vrijeme jer je stalno na posudbama, Michy očito još uvijek radi odličan posao za Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi