Chelsea na mukama, Bayern krade mladu zvijezdu?
Chelsea još uvijek pokušava da osigura produženje ugovora talentovanog igrača ali i Bayern je uporan u namjeri da ga dovede u svoje redove.

Borba za talentovanog Engleza

Chelsea na mukama, Bayern krade mladu zvijezdu?

E. Oštraković

Minhenski Bayern i Chelsea su još uvijek u pregovorima oko prelaska Calluma Hudsona-Odoia u Bayern Minhen. Još uvijek nije stigao odgovor Chelseaja na Bayernovu ponudu od 30 miliona funti, koliko su Bavarci spremni izdvojiti za ovog tinejdžera.

Njemački div na sve načine pokušava da osigura ovaj transfer, nakon što su se iznenada pojavile špekulacije oko ovog transfera u javnosti. U Chelseaju se i dalje nadaju da mogu nagovoriti mladog Hudson-Odoija da potpiše novi petogodišnji ugovor koji je već mjesecima spreman.

Ipak Christiana Pulišića za 58 miliona funti, koliko su prošle sedmice platili Dortmundu za usluge ovog igrača, navodno bez znanja Maurizia Sarrija, samo je otežalo stvari. Iz Bayerna su bili jasni da ukoliko ga ne puste u januaru da će cijena pasti.

Hudson-Odoi ima još nešto manje od godinu i po dana ugovora u Chelseaju, a narednog januara će imati slobodu da pregovara sa klubovima koji ne dolaze iz Engleske oko eventualnog transfera. Niko ne sumnja u talenat ovog mladog momka, a najveći problem oko njegove prodaje, Chelseaju predstavlja to što bi ona mogla proizvesti negativan uticaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tinejdžer koji je osvojio Svjetsko prvenstvo do 17 godina sa Engleskom, etiketiran je kao najveći talenat akademije Chelsea u posljednjih nekoliko godina. Ukoliko se ne bi uspio izboriti za mjesto u prvih 11 Chelsea, to bi otvorilo neka nova pitanja u radu omladinskog pogona ove ekipe.

Sa druge strane, Chelsea je svoju politiku davno usmjerio ka prodaji mladih talenata iz akademije koji se ne uspiju nametnuti na Stanford Bridgeu. Navodno Bayern je spreman da ide i preko 30 miliona funti, te bi Chelsea mogao pokušati da izvuče dodatnog novca na transferu Hudson-Odoia.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sportsport
Nek onda Chelsea dovede ahmeda hasanovica, i mirna bosna
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi