Cesc Fabregas već stigao u Monaco, odlazi i Gary Cahill
Fabregas je pet godina proveo u Chelseaju, ali zbog nedovoljne minutaže odlučio se na rastanak s Plavcima i karijeru nastavlja u Monacu

Španac potpisuje za Kneževe

Cesc Fabregas već stigao u Monaco, odlazi i Gary Cahill

E. Škorić

Cesc Fabregas sinoć je protiv Nottingham Forresta odigrao posljednji meč u dresu Chelseaja.

Iskusni španski veznjak povezivao se s Milanom mjesecima, ali je na kraju odlučio da karijeru nastavi u Monacu.

Španac je tako jučer kao kapiten odradio posljednje minute u plavom dresu, a nakon velikih ovacija u suzama je napustio Stamford Bridge. Nakon pet godina odlučio je, iz razloga što nema dovoljno prostora za igru kod Maurizija Sarrija, krenuti dalje.

Bivši igrač Barcelone i Arsenala prihvatio je poziv Thierryja Henryja i već danas je stigao u Monaco gdje će svakog časa potpisati ugovor sa timom koji se bori za opstanak u Ligi 1.

Prethodno je Sarri želio da Fabregas ostane, no svima je bilo jasno da će Španac da napusti London.

"Volio bih da Fabregas ostane. On je jako bitan za nas i vjerujem da ćemo teško naći igrača njegovih karakteristika. Ne znam koji je krajnji dogovor uprave s igračem", govorio je Sarri prije nekoliko dana.

Osim Fabregasa, Chelsea će u januaru napustiti i Gary Cahill, a 33-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Fulhamu, koji je spreman da ga potpiše. Moguće da će iskusni stoper doći kod Claudija Ranierija prvo na posudbu, pa bi na kraju sezone mogao da potpiše na stalnoj osnovi ugovor s ovim londonskim klubom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se dolazaka tiče, Chelsea je zasad doveo samo Christiana Pulišića, no on će ostati na posudbi u Borussiji Dortmund do kraja sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi