Totalna suprotnost od Mourinha

Solskjaer ukinuo policijski sat igračima Manchester Uniteda u Dubaiju

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda otputovali su u Dubai gdje će boraviti nekoliko dana na kratkom predahu od Premiershipa.

Crveni đavoli su u subotu izbacili Reading iz FA kupa, a nakon meča su otputovali u Dubai. Atmosfera u ekipi Uniteda je vidljivo bolja nakon što je Ol Gunnar Solskjaer preuzeo trenersku palicu umjesto Josea Mourinha.

Solskjaer je odmah ostvario veoma dobar kontakt s igračima, a u svlačionici nakon dugo vremena konačno nema klanova. Igrači Uniteda će u Dubaiju ostati nekoliko dana i glavni cilj jeste da se još više popravi atmosfera, ali da i Solskjaer konačno može laganim tempom upoznati igrače.

Norveški stručnjak je totalna suprotnost kada je u pitanju Mourinho koji je bio u svađi s većinom igrača. Solskjaer je pokazao da ima veliko povjerenje u svoje fudbalere i odlučio je da im ukine policijski sat, te je poručio da vjeruje da će do 23 sata svi igrači biti u svojim sobama.

To nije bilo slučaj u prethodnim sezonama dok je bio Mourinho koji je imao pomoćnika koji je obilazio sobe i provjeravao sve igrače. Doručak im je zakazan za 9 sati, ali i tu imaju mogućnost da zakasne najviše pola sata što je oduševilo fudbalere Uniteda.

Solskjaer je na klupi Manchester Uniteda tek nekih dvadesetak dana i javnost u Engleskoj ne može vjerovati koliko se popravila atmosfera u ekipi Crvenih đavola.

Solskjaerov United ne zna za poraz

Dovođenje Solskjaera na klupu Uniteda za sada se čini kao pun pogodak jer je u pet odigranih susreta pod njegovom palicom ekipa Manchestera ostvarila isto toliko pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je nakon jučerašnjeg prolaza u FA kupu kazao sljedeće:

"Sretni smo zbog prolaza, ali ja sam nam otežao meč. Nije lako kada napravite devet izmjena u timu. Ipak, sretan sam sam što idemo dalje. Naučili smo dosta iz utakmice, ali očigledno nam treba dosta rada na kondiciji i odnosu između igrača. Na teren sam poslao ekipu koja nikad nije igrala zajedno i prošli smo dalje", rekao je Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.