Navijači Manchester Uniteda mogu da odahnu: Pogba je sa razlogom ostao kući

Vezista ima problema sa povredom

Navijači Manchester Uniteda mogu da odahnu: Pogba je sa razlogom ostao kući

Samir Mlaćo

Manchester United je jučer savladao Reading 2:0 u okviru FA Kupa, a već danas Crveni đavoli su otputovali u Dubai gdje će pripremati u narednim danima

Malu pauzu u Unitedu će tako iskoristiti za ovo egzotično mjesto, no navijače je svakako zabrinulo to što među putnicima nije bilo Paula Pogbe koji je ostao u Engleskoj.

Naime, Pogba je u duelu Premier lige protiv Newcastlea zaradio lakšu povredu, pa u Unitedu ne žele da rizikuju i odlučili su da ostane kod kuće i bude spreman za naredni ligaški meč u kojem će izabranici Ole Gunnara Solskjaera u derbiju na noge Tottenhamu.

Pogba će biti jedna od glavnih uzdanica Solskajera s obzirom na sjajne igre nakon što je klupu Uniteda napustio Jose Mourinho.

Upravo francuskog vezista u Engleskoj mnogi smatraju za jednog od glavnih krivaca kada je u pitanju raskid saradnje Uniteda i Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajno zaigrali pod palicom Solskjaera

Engleske novinare je zanimalo i šta se to promijenilo u igri tima od dolaska Ole Gunnara Solskjaera.

"Sve je drugačije. Igramo potpuno drugačiji fudbal, mnogo smo ofanzivniji i kreiramo mnogo više prilika. Želimo igrati na ovakav način, napadački. Menadžer to traži od nas i to radimo na terenu. Ekipa treba uživati u fudbalu, radimo jedan za drugim i to rezultati govore", istakao je Pogba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi