Miralem Pjanić dio "paketa" za Paula Pogbu
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u protekle tri sezone biran u idealni tim italijanske Serije A (Foto: EPA)

Juventus se ne šali

Miralem Pjanić dio "paketa" za Paula Pogbu

Midhat Šljivak

Torinski Juventus želi vratiti francuskog fudbalera Paula Pogbu u svoje redove, a kako bi ispunili taj cilj, spremni su žrtvovati i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Kako navodi Tuttosport, rukovodstvo Bianconera je spremilo ponudu Manchester Unitedu, a kao dio "paketa" u transferu 25-godišnjeg Francuza je i Miralem Pjanić.

Pogba je velika želja Stare dame. Čine sve kako bi ga ponovo doveli, a ponuda timu sa Old Trafforda bit će Miralem Pjanić i poprilična suma novca.

Francuski veznjak je od 2012. do 2016. godine igrao zaista fantastično u dresu Juventusa. Osvojio je četiri naslova prvaka i Torinu često naziva svojim domom.

Na ljeto 2016. godine Juve ga je prodao Unitedu za tada rekordnih 105 miliona eura, a kao zamjena je u Torino stigao Miralem Pjanić. Pokazao se to kao još jedan dobar potez čelnika prvaka Italije jer je i bh. fudbaler igrao zaista odlično.

Pjanić je u protekle dvije i po gdoine odigrao 114 utakmica za torinskog velikana, a ugovorom sa klubom je vezan do ljeta 2023. godine.

Juventus postavio cijenu za Miralema Pjanića

Ako kojim slučajem do dogovora sa Manchester Unitedom ne dođe i Paul Pogba ne završi ponovo u Torinu, Juve će tražiti druga rješenja, a Pjanić je prema navodima italijanskih medija na izlaznim vratima kluba.

Šampion Italije je već postavio cijenu za reprezentativca Bosne i Hercegovine i ona iznosi ogromnih 70 miliona eura.

Prema informacijama koje stiižu iz Italije, Miralem Pjanić je dobio slobodu da odluči šta će učiniti na kraju sezone, te ako to želi može napustiti klub, naravno uz odgovarajuću nadoknadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, veliki interes vlada za sjajnog bh. veznjaka. Izvori bliski Staroj dami iz Torina ima nekoliko ponuda i biće interesantno vidjeti šta će na kraju Pjanić odlučiti.

Miralem Pjanić se prethodnih mjeseci konstantno povezivao sa odlaskom iz redova Juventusa. Povezivao se sa Manchester Unitedom, te španskim velikanima Realom i Barcelonom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Prestanite s ovim glupostima, dzaba se sramotite. Za vas su Express i The Sun postali ko knjiga Dantea Alighierija. Cuj bgt prodati svog najboljeg igraca taman kad je pronasao pravu formu. Mozda jedino da posalju tri Pjanica i 200 miliona u paketu
19 25
Seva1956
Ti ŠLJIVOTRESU , ne laprdaj, matere ti !
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi