Iako su ga na početku karijere zvali 'hrvatski Messi', jasno je da od toga neće biti ništa.

Mladi Hrvat ponovo mijenja klub

Alen Halilović ima 22 godine, a ovih dana bi trebao kompletirati već sedmi transfer

Još uvijek mladi hrvatski fudbaler Alen Halilović prema pisanju italijanskih medija na pragu je sedmog transfera u karijeri.

Kako prenosi italijanski Sky Sport, nekadašnji fudbaler Barcelone je vrlo blizu potpisa za Bešiktaš, a njegov agent se danas sastao sa predstavnicima ovog kluba.

Podsjetimo, Alen ove sezone nije upisao nijedan nastup u Seriji A za ekipu Milana u koju je stigao prije šest mjeseci kao slobodan igrač. Dobio je samo tri puta šansu u Evropa ligi te je ukupno upisao 60 minuta.

Jasno je da za njega nema budućnosti u redovima Rossonera, pa se Bešiktaš čini kao mnogo realnija opcija u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako zaista dođe do transfera, to bi bio već sedmi za mladog Halilovića u dosadašnjem dijelu karijere, a prethodno je prelazio iz Dinama u Barcelonu, pa je bio na posudbi u Sporting Gijonu, prešao u Hamburg, bio na posudbi u Las Palmasu, pa prešao u Milan.

Za reprezentaciju Hrvatske je odigrao devet utakmica, a posljednju još u maju 2016. godine kada je upisao 45 minuta protiv Moldavije u prijateljskom susretu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.