"Neću gledati utakmicu, zar treba da je gledam kroz šamije i burke?"

Salvini ponovo u centru pažnje

"Neću gledati utakmicu, zar treba da je gledam kroz šamije i burke?"

U Italiji se u posljednje vrijeme puno raspravljalo o rasizmu na stadionima. Vrijeđanje štopera Napolija Kalidoua Koulibalyja od strane navijača Intera izazvalo je burne reakcija, a upravo tada se u čitavu priču "upleo" i Matteo Salvini.

Zamijenik premijera Italije, Salvini, je u svojim izjavama pokušavao umanjiti ozbiljnost situacije sa rasističkim vrijeđanjem Koulibalyja, što je naišlo na osudu velikog dijela italijanske, ali i svjetske javnosti.

Salvini se, međutim, nije tu zaustavio. Sada je ovaj političar, očigledno desne orijentacije, ponovo dospio u centar pažnje zbog svojih izjava o Superkupu Italije u kojem će snage odmjeriti Juventus i Milan. Naime, utakmica italijanskog Superkupa će se odigrati 16.1. u Saudijskoj Arabiji.

"Ne želim bojkotovati Superkup, ali neću gledati utakmicu. Gledat ću neku dramu umjesto toga. Igranje italijanskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji je oksimoron. Ne mogu gledati utakmicu između šamija i burki", poručio je Salvini i ponovo izazvao burne reakcije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, odluka da se italijanski Superkup igra u Saudijskoj Arabiji je naišla i na kritike mnogobrojnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava zbog prilika u ovoj državi. Također, dijelovi stadiona na kojem će se igrati utakmica otvoreni su samo za muškarce, dok je ženama u Saudijskoj Arabiji dozvoljeno prisustvovati fudbalskim mečevima tek od prošlog januara.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Dobro je i rekao.
14 29
Emir
Pljune arap kesh i odma se i kup igra u Saudiji hahahah
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti