Ostaje u Serie A

Fiorentina odbila ponudu Manchester Uniteda za Milenkovića

Srbijanski defanzivac Nikola Milenković jedna je od želja Manchester Uniteda u januarskom prijelaznom roku.

Milenković koji nosi dres Fiorentine bio je najprije velika želja Josea Mourinha, a interes nije opao ni nakon njegovog odlaska, pogotovo jer je i Ole Gunnar Solskaer procijenio da ima kvalitet za Manchester United.

Prethodnih sedmica se špekulisalo da su Crveni đavoli za njegov transfer spremni izdvojiti i preko 50 miliona eura, međutim na kraju će morati pričekati ljeto, pošto su u Fiorentini odbacili svaku mogućnost da ove zime prodaju Milenkovića.

Ovaj 21-godišnji nogometaš je za sezonu i pol u Fiorentini oduševio sve odličnim igrama i privukao pažnju brojnih klubova. Uz Manchester United, za njegove usluge se također interesuje i rival Manchester City, kao i Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Milenković je na Apenine stigao iz Partizana u transferu vrijednom 5,1 milion eura. Ove sezone je u ljubičastom dresu odigrao 18 utakmica u Serie A i pritom postigao dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.