Nakon što se razišao sa Zrinjskim

Toni Jović karijeru nastavlja u Njemačkoj?

Doskorašnji nogometaš Zrinjskog Toni Jović novi angažman će, po svemu sudeći, imati u Njemačkoj.

Otkako je napustio redove bh. prvaka, ovaj 26-godišnji hrvatski internacionalac se dovodio u vezu sa nekoliko klubova, ali izvjesno je kako će naredna stanica u njegovoj karijeri biti Sportfreunde Lotte.

Jović se pripremama ovog trećeligaša već priključio i nastupio je u prijateljskom meču sa Twenteom, a ono što je pokazalo zadovoljilo je stručni štab, pa se potpis ugovora očekuje narednih dana.

Ukoliko se transfer realizuje, Joviću će to, izuzimajuću epizodu u našoj zemlji, biti ujedno i prvi inostrani transfer.

Sportfreunde Lotte se u 3. ligi Njemačke trenutno nalazi na 13. poziciji sa 23 osvojena boda.


Zrinjskom zahvalan

Iza 26-godišnjeg Tonija Jovića su dvije i pol godine u dresu Zrinjskog, a u 64 službena nastupa upisao je osam pogodaka i deset asistencija.

Putem zvanične stranice Plemići su mu se zahvalili na doprinosu koji je ugradio u uspjehe kluba, a lijepe riječi na odlasku imao je i sam Jović.

"Prije svega se želim zahvaliti Zrinjskom, koji me je odlučio angažovati u jednom teškom trenutku karijere, odnosno nakon neugodne povrede koja je tada bila iza mene. Zahvalan sam i navijačima koji su me podržavali u ove dvije i pol godine", kazao je Jović, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Stručnom štabu, saigračima i klubu želim puno sreće u budućnosti."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.