Ružić je u prvom dijelu sezone na sedam utakmica uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom, a svojim odbranama i odnosom prema klubu postao je ljubimac navijača Čelika

Golman Zeničana o situaciji na Bilinom polju

Branislav Ružić: U ponedjeljak smo dogovorili, ili isplata duga ili odlazim iz NK Čelik

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od ponedjeljka se nalaze u pogonu, a treninzi se odvijaju na stadionu s umjetnom travom na Kamberovića polju. Osim vremenskih uslova, koji ne idu na ruku stručnom štabu i igračima, klub s Bilinog polja ima velike probleme s dugovanjima prema igračima.

Jedan od igrača prema kojem postoji dug je i ponajbolj, golman Branislav Ružić. Ovaj čuvar mreže danas je odradio trening s ekipom, a onda je održao sastanak sa šefom struke Adnanom Ornekom.

Ružić je za SportSport.ba istakao da se dogovorio da na dugovanja sačeka do ponedjeljka u suprotnom odlazi iz Zenice.

"Šef je bio veoma korektan, obavili smo razgovor, on me zamolio da ostanem do ponedjeljka jer se i on uključio u rješavanje ovih problema. Dogovorili smo se ako me do ponedjeljka ne isplate, da dobijem papire i odlazim iz Čelika" ističe Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće mu žao ako ode iz Čelika, ali nema više izbora ni strpljenja

"Dogovorili smo u ponedjeljak, ili dug ili odlazim, to je konačni dogovor i neće biti nikakvih promjena. Moj ostanak u Čeliku je upitan, nadam se da će se sve riješiti do ponedjeljka, te da će svi igrači uključujući i mene krenuti u Antaliju na pripreme. Mislim da sam svojim igrama i ponašanjem u Čeliku zaslužio malo poštovanja, ne tražim ništa što nije moje i ljudi trebaju da shvate da mi živimo od nogometa", kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić, koji je uz Nermina Jamaka, Ševku Okića i Anela Dedića bio prvo ime kluba u prvom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.