Trener NK Čelik o početku priprema i igračkom kadru

Ornek: Dolaze nam dvojica ili trojica, vidjet ćemo šta će biti sa Faustinom

Fudbaleri Čelika su danas, pod trenerskom palicom Adnana Orneka, odradili trening u sklopu priprema za nastavak sezone Premijer lige BiH.

Turski stručnjak je danas iskoristio priliku i da porazagovara sa medijima, uz pomoć fudbalskog menadžera Ede Kurtagića koji je pritekao u pomoć i preuzeo ulogu prevodioca za ovu priliku.

"Trebali smo početi pripreme u ponedjeljak, ali smo počeli u utorak. Treninzi su počeli, a planiramo, ako sve bude u redu, da letimo za Tursku početkom naredne sedmice... Imamo i neke nove igrače, a tokom priprema u Antaliji će nam se sigurno priključiti dvojica ili trojica novih igrača", istakao je Ornerk, pa se osvrnuo i na navode o nezadovoljstvu nekolicine fudbalera i njihovoj želji da napuste klub:

"Mogli smo pročitati neke izjave u medijima proteklih dana, ali ja sam sada tu i iskoristit ću priliku da porazgovaram sa igračima, da se riješe neki problemi. Ne možemo sada ništa više reći dok se problemi ne riješe, ali ja sam siguran da ćemo na kraju pronaći rješenje".

Jasno je da će nekoliko mladih igrača u drugom dijelu sezone boraviti na posudbi, a biće i prekida saradnje.

"Još na kraju sezone smo odlučili da će nekoliko mladih igrača poput Popovića, Mehića i Durakovića morati negdje na posudbu. Tu su još dvojica ili trojica sa kojima ćemo se sigurno razići, a i oni su sami htjeli da idu, vjerovatno zbog minutaže. Jedan od njih je Tin Karamatić, koji je insistirao da ide... Moussa nam se sigurno neće priključiti, to je njegova želja. Faustin Senghor će doći u Antaliju u kamp, pa ćemo vidjeti šta dalje... Dakle, postoje problemi, ali glavne igrače ćemo sigurno zadržati. Nećemo uopšte dozvoliti da se raspravlja o igračima koji su oslonac ekipe", poručio je Adnan Ornek, šef stručnog štaba NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dino Bevab želi raskid ugovora sa NK Čelik

Situacija na Bilinom polju nije bajna, a mnogo igrača je nezadovoljno budući da im nisu ispunjene obaveze u proteklom periodu. Kako saznaje SportSport.ba jedan od igrača koji bi mogli napustiti klub je i 25-godišnji lijevi bek Dino Bevab.

Bevab je odigrao dobru polusezonu, upisao je 17 nastupa uz jedan gol i tri asistencije. Ovaj bivši mladi reprezentativac BiH je nezadovoljan odnosom ljudi iz Čelika, jer su ga već nekoliko puta 'izigrali', te je prije 10-tak dana javio u klub da želi sporazumni raskid ugovora, ali je to prolongirano do dolaska trenera Adnan Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Najvise komentara na Čelikovim vijestima, haha. ee moji dusmani. a ovi iz ss brisu pozitivne lajkove na komentarima za Čelik.
1 32
Scarface
Na Istoku stojimo, nikog se ne bojimo Celika mi VOLIMO I ZA NJEGA ROBIJAMO Nek se baklje pale veceras vam nema sna eto idu ROBIJASI SA ZENICKI ULICA... Joj LIMTEVO LIKCE DO BAGRO
2 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi