Šerbo je na današnjoj prozivci igrača istakao da će klub pokušati angažovati četiri-pet novih igrača, koji će biti pojačanja, a ne prinove u klubu

Odbacio glasine o odlasku u Željezničar

Šerbo: Potrebna su nam pojačanja, ali i na tržištu je malo "pravih" igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je na Bilinom polju održana prozivka nogometaša NK Čelik, na kojoj se nisu pojavili neki od igrača, dok su pojedinci opravdano kasnili. Na prozivci je bilo i dosta novih nogometaša, koji su došli na probu, a do polaska u Antaliju naredne sedmice biće poznato, hoće li neko od njih biti u avionu za Tursku.

Pomoćnik Adnana Örneka, Bakir Šerbo danas je pred medijima referisao, odnosno kazao nešto više o početku priprema, igračkom kadru, odlascima i dolascima, a osvrnuo se i na svoj eventualni odlazak iz kluba.

"Početak priprema planiran je za današnji dan, prvi dio priprema radimo u Zenici, odnosno do 15. januara, iako nam vremenski uvjeti ne idu u prilog radi zaleđenih i ne očišćenih terena. Kao što sam rekao 15. januara idemo u Antaliju, gdje ostajemo do 2. februara, a onda slijedi povratak u Zenicu na završni dio priprema. Ako ne budu adekvatni uslovi, sedam do deset dana morat ćemo provesti ponovo van Zenice. Kada je u pitanju igrački kadar, standardni igrači nosit će dres Čelika i na proljeće. Igrači koji nisu bili standardni ili nisu nikako igrali, s njima će se pokušati raskinuti ugovor ili će se pokušati s opcijom posudbe. O imenima ne bih govorio dok ne dođe trener Adnan Örnek" ističe Šerbo.

Osvrnuo se i na eventualna pojačanja, koja će "doći" na Bilino polje

"Planirao je da se dovede četiri-pet kvalitetnih igrača, znači igrača koji će odmah moći uskočiti i igrati, a ne sjediti na klupi. O imenima ne bih govorio, koji će to igrači biti, zavisi i od naših finansijskih mogućnosti, iako na tržištu nema toliko kvalitetnih igrača, koji bi se sada mogli dovesti. Vidjet ćemo u narednom periodu ko će od igrača stići na Bilino polje, vjerovatno bi do odlaska u Tursku trebalo doći njih par u Zenicu", kaže trener Zeničana.

Na prozivci su se pojavili i novi igrači koji će biti na probi

"To su Vardo i Mehić iz Viteza, dvojica kadeta Karalić i Mahmić, Baban iz Kiseljaka, Bektić iz Olimpica, Nezić iz Famosa, Rizvanović iz Bosne, te Koreanac Choi, koji se nama priključio pred kraja jesenjeg dijela ,trenirao je s nama, zadovoljio, ali ostat će još na probnom radu da budemo sigurni jel to baš igrač za Čelik", ističe Šerbo.

Spominjao se i odlazak Bakira Šerbe za pomoćnika u Željezničar, kako je trenersku palicu preuzeo Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ono što mogu kazati jeste da ja imam ugovor s Čelikom i da ovdje sigurno ostajem do ljeta, to je moj komentar", kazao je Šerbo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BUNNIKSIDE
Volim celik zaista! Ali ovo sto vidim na ovoj “PROZIVCI”iskreno vidim samo borbu za opstanak! Pa pogledajte samo ovog manekena DILAVERA(oteko kao da jos slavi novu godinu kad da pije zadnji 20 dana) I jos neko ocekuje da ZABIJA GOLOVE!! ???? Samo treba sve sagledat realno! U klubu se samo prica o dugovima svaka cast vama koji ste se izborili za to sve znamo wvi da je bilo jako tesko! Ali bez iskusni i kvalitetni igraca nema se sta trazit! Nije jos vrijeme za KADETE NK CELIK! Kasnije to tek treba da dodje a ne sad! I dalje volim celik svim srcem ali ovi igraci sa prozivke pola njima tu nije mjesto!
10 2
franjo25z
Ratko ostani i ti nek nas jebu u mozak do kraja.....
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi