Casilla na meti engleskog kluba

Leeds se ne šali: Stiže pojačanje iz Real Madrida

Endin Čaušević

Leeds United ove sezone igra vjerovatno najbolji fudbal u proteklih desetak godina i čini se da su na pragu da se konačno vrate u Premiership.

Leeds je nekada bio klub koji je redovno igrao u Ligi prvaka, no nakon ispadanja iz Premiershipa nisu uspjeli da se vrate u elitni rang. Međutim, ove sezone Leeds djeluje odlično pod vodstvo legendarnog Marcela Bielse koji je napravio tim za lov za Premiership.

Engleski klub želi u januaru dodatno pojačati ekipu kako bi zadržali prvo mjesto u Championshipu. Bielsa je u nekoliko navrata izjavio da mu je potrebno pojačanje na golmanskoj poziciji kako bi se pojačala konkurencija, a čini se da su mu čelnici kluba odlučili ispuniti želju.

Mediji na Otoku prenose da je Leeds gotovo sve dogovorio s rezervnim golmanom Real Madrida, Kikom Casillom. Ovaj 32-godišnjak se nije naigrao u Realu od dolaska na ljeto 2015. godine iz Espanyola, te će gotovo sigurno do kraja januara promijeniti klub.

Navodno, Casilla nema ništa protiv odlaska u Leeds, a navodno na ljekarske preglede stiže već početnom naredne sedmice. Nakon dolaska Thibauta Courtoisa on je postao treći golman u Realu, te zbog toga želi napustiti klub iako ima još 18 mjeseci ugovora.

Casilla je ponikao u Real Madridu, ali nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu. U karijeri je branio još za Espanyol, Cadiz i Cartagenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.