Ako Real Madrid angažuje Mourinha onda će zaraditi i Manchester United

Nevjerovatan svijet biznisa

Ako Real Madrid angažuje Mourinha onda će zaraditi i Manchester United

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho trenutno je bez posla nakon što je prošlog mjeseca dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Čelnici Uniteda više nisu imali strpljenja što se tiče Mourinha jer pored loših rezultata mnogi su vidjeli da je atmosfera u svlačionici ovog tima veoma loša. Da je otkaz Mourinho pravi potez pokazalo se već nakon nekoliko sedmica gdje je Ole Gunnar Solskjaer napravio odličan rezultat.

Što se Mourinha tiče on je svakodnevno u špekulacijama i povezivanjima s mnogim klubovima. Međutim, najviše se priča o tome da će se Portugalac vratiti u Real Madrid jer Florentino Perez panično traži trenera koji će vratiti Kraljeve na pravi put.

Ipak, engleski mediji prenose zanimljivu informaciju da će u slučaju da Mourinho preuzme Real Madrid dobro proći i Manchester United. Vijesti s Otoka govore da bi u tom slučaju Kraljevi morali platiti Unitedu oko 11 miliona eura ukoliko dovedu Mourinha prije kraja ove sezone.

United mu već platio 15 miliona funti

Portugalski trener Jose Mourinho dobio je obeštećenje koje ga je sljedovalo nakon što je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom da je imao važeći ugovor sa klubom do kraja sezone 2019/20, Portugalcu je zbog otkaza uplaćeno 15 miliona funti. Ovu informaciju je za Daily Mail prenosio izvor blizak Mourinhu koji dodajte da je sada sve rješeno kada su u pitanju Manchester i portugalski trener.

Britanski tabloid The Sun prenosi kako je do dogovora oko isplaćivanja novca došlo nakon što su se sastali Mourinhov agent Jorge Mendes i izvršni predsjednik Uniteda Ed Woodward.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
ma ništa više od njega,pridavai je maglu,provaljen.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi