Leeds se vratio na pobjedničke staze, Bielsini momci trenutno na +5
Foto: Leedsunited.com

Derby pao na Elland Roadu

Leeds se vratio na pobjedničke staze, Bielsini momci trenutno na +5

Lider Championshipa Leeds je u prethodna dva kola upisao dva poraza, ali su izabranici Marcela Bielse danas konačno upisali pobjedu i to nad Derbyjem rezultatom 2:0.

Leeds je bio bolji rival u meču 27. kola i na kraju zasluženo slavio.

Domaći su do vodstva stigli u 20. minuti kada je Roofe odlično utrčao pred gol Derbyja i centaršut Clarkea pospremio u mrežu.

Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme Leeds je stigao do drugog gola. Golman gostiju je kratko odbio loptu koja je došla do Alioskog, koji je nekako uspio upisliti Harrisona za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds nakon ove pobjede ima 54 boda, pet bodova više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Norwicha. Derby je ostao šesti sa 43 boda na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi