Golčina iz slobodnjaka

United ima novog Beckhama: Tinejdžer kojeg je otkrio Mourinho oduševio javnost

Endin Čaušević

Fudbalska javnost nedavno je bila u šoku kada se na klupi Manchester Uniteda pojavio Tahith Chong za kojeg je malo ko prije čuo.

Mourinho ga je odlučio u nekoliko navrata uvrstiti u prvi tim, no na terenu baš nije dobijao šansu. Chong većinom igra za rezervni tim Crvenih đavola gdje je oduševio na meču protiv Fulhama.

Ovaj 19-godišnji Holanđanin u United je stigao još prije skoro tri godine iz Feyenoorda, te je pokazao zašto ga je engleski velikan doveo. Chong je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka i "naslutio" da bi David Beckham konačno mogao dobiti dostojnu zamjenu na Old Traffordu.

Ko je mladić koji je dobio priliku da bude u timu protiv Juventusa?

Svi oni koji su te noći pročitali sastave (pa i igrače koji su na klupi) nisu mogli, a da ne primijete da je u Unitedovoj ekipi i Tahith Chong.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ko je on? Radi se o mladom igraču koji je igrao za U23 tim Uniteda, bio je član juniora, mada ga je Mourinho prije početka sezone vodio na pripreme u SAD.

Kako nema Alexisa Sancheza i Jessea Lingarda, Mourinho je odlučio da malog Holanđanina ubaci u ekipu i čekat će svoju šansu s klupe. On je u Unitedu od ljeta 2016. godine, igra na poziciji krila i rođen je 4. decembra 1999. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.