Higuain se nije proslavio u Milanu i nakon samo pola godine odlazi iz kluba

Napušta Milan?

Gattuso je potvrdio: To je Higuainova odluka

Edmir Škorić

Nakon utakmice Sampdoria - Milan u Kupu Italije, trener Rossonera Gennaro Gattuso praktično je potvrdio odlazak Gonzala Higuiana.

Higuain je stigao na posudbu u Milan iz Juventusa, no očigledno će karijeru nastaviti u Chelseaju.

"Kada igrač napravi svoj izbor, teško ga je nagovoriti na suprotno. Može se pokušati", otvoreno je rekao novinarima Gattuso.

Higuain i nije briljirao na San Siru od dolaska, neefikasan je bio i u meču protiv Sampe u Kupu, pa je pobjednika odlučio tinejdžer Patrick Cutrone, koji je ušao i zabio dva gola u produžetku za prolaz u četvrtfinale.

"Momci su bili dobri, postoje neke utakmice u kojima se vode žestoke bitke, a Cutroe i Conti su nam donijeli kvalitet s klupe. Znali smo da neće biti lako protiv Sampdorije, imali smo pravi pristup i za to smo nagrađeni. Zadovoljan sam načinom na koji su igrači pomagali jedan drugom i vidio sam pozitivan nastup", dodao je.

O Higuainu je još dodao:

"U ovom trenutku je on igrač Milana i čvrsto se držimo, ali ne znam što će se dogoditi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Komentarisao je Rino i debi Brazilca Lucasa Paquete.

"Svidjelo mi se ono što je odradio u drugom poluvremenu jer je napravio neke dobre poteze naprijed. Zna kako da se kreće i atipični je Brazilac u tom pogledu", istakao je Gattuso.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.