Džaba Higuain, džaba Paquetta: Milanov dragulj ušao u 91. i majstorijama riješio meč
Milan je tek nakon 120 minuta igre u Đenovi protiv Sampe izborio prolaz u četvrtfinale Kupa

Cutrone je opet brijirao

Džaba Higuain, džaba Paquetta: Milanov dragulj ušao u 91. i majstorijama riješio meč

Edmir Škorić

Milan je u Đenovi nakon produžetaka sa 2:0 (0:0) savladao Sampdoriju i plasirao se u četvrtfinale Kupa Italije.

Rossoneri su imali teško gostovanje, ali su uspjeli tek nakon dodatnih pola sata igre da ostvare trijumf koji im je donio prolaz u četvrtfinale Kupa.

U 90 minuta nije bilo pogodaka, a odmah na početku produžetaka šansu je dobio mladi Patrick Cutrone, pa je golovima u 102. i 108. minuti riješio pitanje pobjednika.

Prvi pogodak j zabio nakon što mu je centrirao Conti s desne strane, a onda je šest minuta kasnije fantastično zabio nakon ubačaja Calhanogloua.

Danas je za Milan debitovao i Lucas Paquetta, no Brazilac se nije pretjerano proslavio, mada je odigrao solidan meč. No, naravno, rano je da se sudi o njegovim kvalitetama.

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Napoli - Sassuolo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senad1222
jbt koji ste vi glupani
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti