Senegalski stoper ima ugovor s Napolijem na još četiri i po godine

Senegalac ipak ne ide u Englesku?

United ne odustaje od Koulibalyja, ali Ancelotti uvjeren u njegov ostanak

E. Škorić

Trener Napolija Carlo Ancelotti kazao je kako je Kalidou Koulibaly sretan u Napulju.

Koulibaly se smatra jednim od najboljih stopera u Evropi i Manchester United ga prati već mjesecima.

Još dok je Jose Mourinho bio u klubu, United je slao razne i velike ponude na adresu Napolija, no italijanski klub nije želio da proda senegalskog reprezentativca.

Neki mediji su objavili da je Koulibaly spreman od Napolija tražiti da ga pusti u Manchester, ali Ancelotti govori da je igrač spreman da ostane u Napulju i da je sretan u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Engleskoj pišu da Koulibaly može da ode zbog problema rasizma, ali ja mislim da je on sretan u Napulju. Uzrujan je kao i svi zbog tog incidenta, a ali ne mislim da će ga to natjerati da ode", rekao je Ancelotti.

Koulibaly ima ugovor s Napolijem za još četiri i pol godine, ali sigurno je da će ovaj klub imati težak izazov pred sobom ako želi da ga zadrži, obzirom na sve veći interes od strane najvećih evropskih timova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.