Napoli se pobjedom nad Sassuolom plasirao u narednu fazu Coppa Italia
Napoli se večerašnjom pobjedom nad ekipom Sassuoloa plasirao u četvrtfinale Coppa Italia.

Ostvarili pobjedu od 2:0

Napoli se pobjedom nad Sassuolom plasirao u narednu fazu Coppa Italia

E. Oštraković

Napoli se večerašnjom pobjedom nad ekipom Sassuoloa plasirao u četvrtfinale Coppa Italia.

Domaća ekipa dominirala je tokom cijelog susreta, te su se sasvim zasluženo plasirali u narednu rundu takmičenja.

Krenulo je sjajno za Napoli. Do vodstva su došli već u 15. minuti kada je Milik zatresao mrežu golmana Sassuoloa. Obzirom da je gol bio sumnjiv glavni arbitar je koristio VAR, te je na kraju priznao pogodak.
Imali su domaći još nekoliko šansi do kraja prvog poluvremena ali na kraju se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom domaćina.

U drugom poluvremenu su se gosti pokušali vratiti u utakmicu ali nisu uspjeli da postignu izjednačujući pogodak. Napoli je odigrao sjajnu utakmicu u fazi odbrane, a u 74. minuti konačan rezultat postavio je Ruiz.

Napoli se tako plasirao u narednu rundu takmičenja za koje je, uz Juventus, jedan od glavnih favorita za osvajanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi