Šveđani bolji

Težak poraz Hrvatske za kraj Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu za peto mjesto od Švedske na SP-u u Danskoj i Njemačkoj rezultatom 34:28.

Utakmica se igrala bez rezultatskog značaja, a Hrvatska je blijedom partijom ostala bez petog mjesta i primila je čak 34 gola od selekcije Švedske.

Od samog starta su Šveđani bili bolji, brzo su stigli do plus tri (4:1), a bilo je i plus šest u prvom dijelu (13:7).

Hrvatska je djelovala razbijeno, ali su Kauboji ipak spustili taj zaostatak na 16:13 na poluvremenu.

I u nastavku je Švedska izgledala puno bolje, održavala je visoku prednost i nije dozvoljavala Hrvatskoj da se vrati u meč.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ekberg je sa šest golova predvodio Šveđane, Nilsson je postigao pet golova, a u redovima Hrvatske je Stepančić sa pet golova bio bolji od ostalih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.