Rukometaši Hrvatske bi večeras mogli ostati bez kvalifikacija za Olimpijske igre

Moraju pobijediti Francusku

Rukometaši Hrvatske bi večeras mogli ostati bez kvalifikacija za Olimpijske igre

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske trenutno igraju protiv Francuske meč na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Hrvatska je nakon poraza od Njemačke ostala bez šanse da izbori plasman u polufinale, a vrlo lako bi igrači Line Červara mogli ostati i bez kvalifikacija za Olimpijske igre.

Naime, sve to je zakomplikovala selekcija Brazila koja je danas sa 32:29 pobijedila Island i tako se na tabeli izjednačila s Hrvatskom koja ima četiri boda. Ipak, u kvalifikacije za Olimpijadu će Brazil zbog međusobonog omjera ako Francuzi pobijede Hrvatsku, te Španije ostane neporažena protiv Njemačke.

Hrvatskoj je potrebna pobjeda protiv Francuske kako bi izborili plasman u kvalifikacije za OI, no očekuje ih nevjerovatno težak meč. Naime, Francuska nije izgubila čak 25 prethodnih utakmica na SP.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, i bod bi za Hrvate bio jako dobar ukoliko Njemačka večeras ne izgubi od Španije. Hrvatska bi i u tom slučaju imala treće mjesto koje vodi u kvalifikacije. S bodom i pobjedom Španije Hrvati bi bili donekle zadovoljni jer bi imali četvrto mjesto i jedan meč još da izbore kvalifikacije za OI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi