Fenomenalna Hrvatska nanijela prvi poraz Francuskoj i ostala u trci za Olimpijske igre
Hrvatska je pred sobom imala vrlo težak zadatak, ali ga je uspješno izvršila.

Izabranici Line Červara odigrali sjajan meč

Fenomenalna Hrvatska nanijela prvi poraz Francuskoj i ostala u trci za Olimpijske igre

Rukometaši Hrvatske porazili su večeras Francusku u susretu posljednjeg kola drugog dijela Svjetskog prvenstva sa 23:20 te su na taj način zadržali šanse da se nađu na Olimpijskim igrama. 

Izabranici Line Červara su odigrali zaista sjajan meč protiv Trikolora koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu upisali nijedan poraz te su na kraju upisali sasvim zasluženu pobjedu.

Nakon što su Francuzi poveli na samom početku, Hrvatska je brzo stvari uzela u svoje ruke te je povela 6:4. Tu prednost je održavala sve do rezultata 8:8, pa se do odmora igrali gol za gol i na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 11:11.

U drugom poluvremenu Hrvatska je gotovo sve vrijeme imala vodstvo te je u sami finiš meča ušla sa tri gola prednosti. To su izabranici Line Červara uspjeli sačuvati bez problema te upisati pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio fantastični Zlatko Horvat sa čak sedam golova, dok je Mandić upisao četiri. Kod Francuza Richardson je upisao šest golova, a N'guessan je dodao tri. Inače, ovo je Francuzima bio prvi poraz na svjetskim prvenstvima nakon 25 mečeva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Treba reći i to da je Norveška u istom terminu porazila Mađarsku sa 35:26 i sada čeka rasplet u susretu Švedska - Danska kako bi saznala da li je prošla dalje.

Norvešku su do trijumfa vodili Abelvik Rod i Joendal koji su postigli po sedam golova.

Top Komentari

Logi93
Bošnjo ne seri
0 14
Prazina
Ohohoho, opet jalova nacija ima svoj komentar. Pobjeda ili poraz Hrvatske, isto tako i Srbije ovi kilavci se nađu nešto da komentarišu. Zemljo otvori se
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi