Italijan je bio velika želja rukovodstva Chelseaja, ali vrlo lako bi se na kraju moglo desiti da i on dobije otkaz. Niko ga neće spasiti ako uđe u seriju loših rezultata (Foto: EPA)

Italijan bez milosti

Igrači Chelseaja se pobunili protiv Sarrija: Ubija ih na treninzima!

Midhat Šljivak

Antonio Conte dobio je prošlog ljeta otkaz na klupi Chelseaja i to nakon što su se fudbaleri ovog tima pobunili protiv njega.

Na njegovo mjesto je došao Maurizio Sarri, a nakon svega nekoliko mjeseci, atmosfera među Plavcima nije nikako dobra.

Sarri igrače "uništava" fudbalere žestokim treninzima. Čak im organizuje i jutarnje treninge nakon večernjih utakmica, što ih itekako frustrira.

Također, Sarriju se zamijera što potpuno ignoriše sve zahtjeve igrača i vrlo lako bi se moglo desiti da i on vrlo brzo bude bivši na Stamford Bridgeu.

Ove optužbe dolaze nakon što se Sarri sukobio i sa jednim od navijača, koji je bio veoma nezadovoljan nakon teškog poraza od Bournemoutha (4:0).

Sarri optužio Hazarda za poraz od Bournemoutha

Chelsea je u srijedu doživio pravu blamažu na gostovanju kod Bournemoutha, a tim Maurizija Sarrija je poražen sa uvjerljivih 4:0.

Odigrali su Plavci katastrofalan meč. Bournemouth je sve to iskoristio i do vrha je napunio mrežu Kepe Arrizabalage.

Sarri je nakon meča bio izuzetno ljut na svoje fudbalere. Zaključao ih je u svlačionicu čak sat vremena i održao im je predavanje.

Ipak, najviše je zamjerio belgijskom fudbaleru Edenu Hazardu, kojeg je proglasio glavnim krivcem za poraz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski trener je, prema navodima The Telegrapha, Hazarda optužio za omalovažavanje ekipe, jer nije pratio njegove upute na terenu i bio je posve nezainteresovan za igru.

Optužbe Sarrija na račun Hazarda dolaze u teškim trenucima kada ga rukovodstvo tima pokušava nagovoriti na potpis novog ugovora, ali čini se da ćemo Belgijanca ipak od ljeta mogli gledati u dresu madridskog Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.