Sarri optužio Hazarda za poraz od Bournemoutha
Belgijski fudbaler ima jasnu želju da napusti Chelsea i da potpiše za Real Madrid. To bi se ovog ljeta moglo i desiti, a Chelsea bi mogao zaraditi oko 150 miliona eura (Foto: EPA)

Italijan našao krivca

Sarri optužio Hazarda za poraz od Bournemoutha

Midhat Šljivak

Chelsea je u srijedu doživio pravu blamažu na gostovanju kod Bournemoutha, a tim Maurizija Sarrija je poražen sa uvjerljivih 4:0.

Odigrali su Plavci katastrofalan meč. Bournemouth je sve to iskoristio i do vrha je napunio mrežu Kepe Arrizabalage.

Sarri je nakon meča bio izuzetno ljut na svoje fudbalere. Zaključao ih je u svlačionicu čak sat vremena i održao im je predavanje.

Ipak, najviše je zamjerio belgijskom fudbaleru Edenu Hazardu, kojeg je proglasio glavnim krivcem za poraz.

Italijanski trener je, prema navodima The Telegrapha, Hazarda optužio za omalovažavanje ekipe, jer nije pratio njegove upute na terenu i bio je posve nezainteresovan za igru.

Optužbe Sarrija na račun Hazarda dolaze u teškim trenucima kada ga rukovodstvo tima pokušava nagovoriti na potpis novog ugovora, ali čini se da ćemo Belgijanca ipak od ljeta mogli gledati u dresu madridskog Reala.

Hazard može ići

Sarri je prije meča protiv Bournemoutha govorio o svojoj prvoj zvijezdi Edenu Hazardu te je poručio da može ići ako ne želi da ostane.

"Eden Hazard ima 28 godina... Ako želi da ide, onda mislim da bi i trebao da ide", jasan je bio italijanski stručnjak.

Real Madrid traži sljedećeg superstara nakon Cristiana Ronalda, a Eden Hazard se nameće kao najrealnija opcija. Uz to, Hazard je upravo igrač kakvog Real treba kako bi ponovo bio konkurentan Barceloni, pa i Atletico Madridu u borbi za titulu u La Ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Chelsea je već angažovao Christiana Pulišića koji se ekipi pridružuje na ljeto. Mladi Amerikanac je proglašen Hazardovim nasljednikom i ne bi bilo nikakvo čudo da možda već za nekoliko mjeseci preuzme njegovu desetku.

Eden Hazard je ove sezone ubjedljivo najbolji igrač Chelseaja sa "double-double" učinkom u Premier ligi - po deset golova i asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi