Michy Batshuayi promijenio klub u posljednjem trenutku!
Belgijanac je odigrao 53 utakmice u dresu Chelseaja i postigao je 19 golova. Ipak, više vremena je proveo na posudbama i to u ekipama Borussije i Valencije (Foto: EPA)

Do kraja sezone u Crystal Palaceu

Michy Batshuayi promijenio klub u posljednjem trenutku!

M. Šljivak

Belgijski napadač Michy Batshuayi (25) napustio je Chelsea.

Grad međutim 25-godišnji fudbaler nije mijenjao i do kraja sezone će nositi dres ekipe Crystal Palacea sa kojim je dogovorio uslove posudbe.

Tako se Chelsea uspio riješiti fudbalera koji nije bio u planovima Maurizzija Sarrija, a ovo će sjajnom napadaču biti druga posudba ove sezone, a u proteklih šest mjeseci je nosio dres Valencije.

Kako se na Mestalli nije proslavio, rukovodstvo španskog tima je odlučilo da raskine dogovor o posudbi, pa su Batshuayija poslali nazad u London.

U dresu Valencije belgijski fudbaler je odigrao ukupno 23 utakmice i postigao je tri gola, po jedan u prvenstvu, Ligi prvaka i Kupu Kralja.

Chelsea odbio Tottenham i Everton

Interes za ovog fudbalera Chelseaja bio je zaista ogroman. Bilo je tu dosta timova iz Premiershipa koji su ga željeli u svojim redovima, a među njima su Tottenham i Everton.

Spursi su ga željeli na posudbu do kraja sezone. Dobro bi im Batshuayi došao u odsustvu prvog napadača Harryja Kanea, ali Chelsea nije želio da pojavača direktnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, spominjao se i njegov transfer u Everton. Tim sa Goodison Parka je nudio 35 miliona eura, ali na kraju dogovor nije postignut.

Ipak, na kraju je stigla ponuda Crystal Palacea za posudbi i do kraja sezone će imati šansu da se dokaže u Premiershipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi