Velika pobjeda Cityja

Manchester City preuzeo vrh tabele: Laporte i Jesus junaci Građana protiv Evertona

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su kao gosti pobijedili Everton sa 2:0 u meču 27. kola engleskog Premiershipa.

Everton i City ovaj meč su igrali u ranijem terminu zbog toga što ekipa Pepa Guardiole krajem mjeseca igra finale engleskog Liga kupa. Nakon nekoliko mjeseci City je uspio ponovo da dođe na vrh tabele u Premiershipu iako imaju utakmicu više u odnosu na Liverpool.

City je večeras bio dosta bolji protivnik na Goodisonu iako je Everton igrao veoma dobro defanzivno. No, domaći tim je u najgorem trenutku primio pogodak nakon što je City u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena poveo sa 1:0.

Slobodan udarac s lijeve strane izveo je David Silva, a najviši u kaznenom prostoru Evertona bio je Laporte koji matira Pickforda za 0:1. U nastavku utakmice Everton je pokušao da dođe do izjednačenja, no nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete gostima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konačnih 0:2 u ovom meču postavljeno je u osmoj minuti sudijske nadoknade kada je Gabriel Jesus zatresao mrežu Evertona.

Manchester City je sada prvi na tabeli i ima 62 boda kao i drugoplasirani Liverpool koji ima utakmicu manje u odnosu na Građane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.