Trener Chelseaja Maurizio Sarri danas je doživio jedan od najtežih poraza u karijeri, pa je na pressici davao vrlo zanimljive izjave.

Zanimljiva izjava šefa struke Chelseaja

Sarri o otkazu: Bit ću sretan ako me Abramovič pozove, nikad se nismo čuli

Trener Chelseaja Maurizio Sarri dao je vrlo zanimljivu izjavu nakon poraza od Manchester Cityja (6:0) u kojoj je čak malo i bocnuo prvog čovjeka kluba Romana Abramoviča.

Novinare je zanimalo Sarrijevo mišljenje nakon meča, ali najviše je bilo pitanja u stilu: 'Bojite li se poziva Abramoviča, odnosno otkaza?'.

"Ukoliko me predsjednik nazove, bit ću sretan, jer se do sada nikada nismo čuli", odgovorio je Sarri.

O potezu nakon meča, odnosno nepozdravljanju sa Guardiolom, kaže:

"Nisam vidio Pepa u tom momentu. Samo sam htio napustiti teren. Poslije sam, naravno, otišao da mu čestitam", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju sama utakmica, nije imao ništa pozitivno da kaže.

"Moramo pronaći objašnjenje za ovo u narednim satima. Imao sam dobar osjećaj prije meča. Primili smo glup gol u uvodnim minutama i to je uticalo na kompletnu utakmicu. Manchester City je igrao izvanredno, a mi smo bili loši".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.