(Foto: EPA) Edin Džeko je ove sezone propustio dva meča u Ligi prvaka, ali kada je igrao golovi uglavnom nisu izostali (5/5)

Rođen za Ligu prvaka

Kada dođu utorak i srijeda posao prepustite Edinu Džeki i uživajte

Roma je u utorak navečer na svom Olimpicu odigrala prvi meč osmine finala Lige prvaka. Izabranici Eusebija Di Francesca su sa 2:1 savladali Porto, a šou je ukrao mladi Zaniolo koji je postigao oba gola za Romu.

U pozadini je, međutim, bio Edin Džeko koji je upisao dvije asistencije. Ipak, čak je postalo i neobično kada Džeko ne pogodi u Ligi prvaka.

Naime, od kada je stigao u Romu, ma koliko se mučio u Seriji A, Edin Džeko je prava napast za protivničke odbrane u Ligi prvaka.

Džeko je, međutim, i protiv Porta pokazao da je pravi vođa Rome u najelitnijem klupskom međunarodnom takmičenju, a svi se još sjećaju njegove uloge u prošlosezonskom putu Vučice do polufinala.

U utorak navečer je Edin pružio odliču partiju, bio je prijetnja protivničkoj odbrani, igrao ulogu "pivota" i razigravao, ali je, kako smo već rekli, izostao gol.

Neće mu, međutim, navijači Rome zamjeriti. Postigao ih je u Ligi prvaka u dresu njihovog kluba podosta.

Roma i LP - dobitna kombinacija za Edina

Džekina statistika je impresivna kada govorimo o Romi i Ligi prvaka.

Tako je bh. Dijamant u tri sezone Lige prvaka sa Romom već postigao 15 golova i tako debelo nadmašio svoje učinke sa Wolfsburgom i Manchester Cityjem.

Kapiten reprezentacije BiH ni sa jednim klubom prije Rome nije uspio prići ni blizu dvocifrenom broju golova u Ligi prvaka. Tako je u dresu Wolfsburga u ovom takmičenju postigao četiri, dok je kao član Machester Cityja postigao tri gola (u 24 utakmice, koliko je do sada odigrao i u dresu Rome).

Do sada je Edin skupio i 10 asistencija u LP kako igrač Rome, stigao do prvog hat tricka u ovom takmičenju, a ove sezone je na prosjeku od jednog gola po utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sezona za pamćenje

Edin Džeko će dugo pamtiti prošlu sezonu Lige prvaka. Vodio je Romu do polufinala, fantastično se snalazio u svakoj Di Francescovoj taktičkoj postavci i zabijao najvećima u Evropi.

Svi se još sjećaju njegova dva gola u remiju sa Chelseajem, i gola neugodnom Qarabagu. Potom je "eliminisao" Shakhtar, zabio Barceloni u četvrtfinalu, a protiv Liverpoola pogodio u obje polufinalne utakmce.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.