Nerazzurri traže zamjenu za Icardija: Edin Džeko jedna od četiri želje Intera!
Džeko se do sada mali milion puta povezivao sa odlaskom iz Rome, a vidjet ćemo ima li u ovoj špekulaciji barem zrno istine.

Lukaku, Zapata, Werner ili Džeko

Nerazzurri traže zamjenu za Icardija: Edin Džeko jedna od četiri želje Intera!

Nakon što se Mauro Icardi skupa sa svojom suprugom Wandom Narom još jednom zamjerio upravi Intera, italijanski mediji smatraju da je priča oko njega i Nerazzurra završena.

Poslije prave male scene koju je Wanda priredila svima u Interu, čelnici kluba odlučili su da Icardiju oduzmu kapitensku traku. Upravo zbog toga on je odlučio da ne putuje s timom na gostovanje u Beč pravdajući se da je povrijeđen.

Jasno je da ljubav između njega i čelnika Intera lagano puca, a do kraja sezone bi Nerazzurrima alternative u napadu trebali biti Lautaro Martinez i Keita. Ipak, Corriere dello Sport prenosi da će se Inter na ljeto okrenuti nekoj velikoj zvijezdi kada je napad u pitanju.

Pomenuti list prenosi kako su za sada četiri napadača prve mete Intera, a među njima je i bh. reprezentativac Edin Džeko. Osim Dijamanta Inter će, prema navodima istog izvora, pokušati angažovati Romelua Lukakua, Timu Wernera ili Zapatu.

Naravno, Džeko se i ranije često dovodio u vezu sa Interom, ali za sada nije bilo ozbiljnih kontakata. Vidjet ćemo da li je novonastala situacija prava prilika da Džeko i Inter počnu saradnju.

Inače, Dijamant je u toku ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica te je postigao 10 golova uz sedam asistencija.

Italijani ga sele i u Englesku 

Italijanski mediji su pravi majsotri za špekulacije, pa su tako prije samo nekoliko dana Džeku preselili i na Otok. 

Kako piše Calciomercato ovog ljeta bi Džeko mogao spakovati kofere i zaista se preseliti u London, ali ne u Chelsea već u West Ham. Navodno, West Ham već neko vrijeme prati bh. napadača i ovaj klub spreman je da ga pokuša kupiti na ljeto.

Calciomercato piše da su iz West Hama poručili Romi da su spremni da za Džeku plate oko 15 miliona eura što bi Roma mogla i prihvatiti. Naime, Džekin ugovor s Vučicom ističe na ljeto 2020. godine i na kraju ove sezone bi ga mogli staviti na transfer listu kako bi nešto zaradili ukoliko ne odluče da mu ponude novi ugovor.

Džeko je već sarađivao s Manuelom Pellegrinijem koji je trener West Hama, te je navodno argentinski stručnjak i predložio njegov dolazak u London. Džeko je u eri Pellegrinija imao i najbolju sezonu u Manchester Cityju kada je postigao čak 26 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ovaj potencijalni transfer će dosta zavisiti i od sudbine ostalih napadača West Hama jer će dvojica sigurno otići. Navodno, klub želi da zadrži Marka Arnautovića koji je u dobrim odnosima s Džekom, dok će na transfer listi biti Javier Hernandez, Andy Carroll i Lucas Perez.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Balans
To je samo trač.
0 1
MirzaBarucic
Bolji tim od Rome, sigurno. U napadu s Perisicem, Dzeko bi cijep'o mreze k'o lud.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi