Na meti kraljevskog kluba

Trojica fudbalera kandidati da mijenjaju Luku Modrića, a među njima je i Miralem Pjanić

Endin Čaušević

Luka Modrić već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou u Real Madrid, a kruna na sve to je i osvajanje Zlatne lopte za 2018. godinu.

Modrić je prošle godine imao sezonu iz snova jer je s Real Madridom postao prvak Evrope treći put uzastopno, dok je reprezentaciju Hrvatske vodio do srebrene medalje na Mundijalu. Ovaj veznjak je na kraju zasluženo izabran za najboljeg igrača svijeta i tako je prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Međutim, već ljetos se uveliko pisalo o tome da Modić želi napustiti kraljevski klub i najviše se povezivao s Interom. Italijanski klub je pokušao da ga dovede i iskoristi činjenicu da Modrić želi napustiti Real, ali na kraju od ovog transfera nije bilo ništa.

Ipak, Florentino Perez je sada očito spreman i očekuje da bi Modrić na ljeto mogao napustiti Santigao Bernabeu što bi za Kraljeve bio veliki gubitak. Ugledna Marca prenosi da Real prati nekoliko fudbalera koji bi mogli pojačati Real ukoliko Modrić odlučio da napusti ovaj klub.

Na ovoj listi nalaze se trojica fudbalera, a ono što sigurno nas može radovati jeste da je na listi i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Marca piše da bi Pjanić bio dostojna zamjena za Modrića, a Real ne bi imao problema da ga dovede jer se ionako špekuliše da bi bh. veznjak mogao napustiti Juventus nakon što je stigao Aaron Ramsey.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Pjanića na listi Marce nalaze se još Paul Pogba i Christian Eriksen. Ipak, teško je očekivati da će Manchester United pustiti Pogbu koji se konačno vratio u pravu formu, dok je potencijalno dovođenje Eriksena druga priča.

Danac bi mogao napustiti Tottenham i zanimljivo da bi stigao iz istog kluba kao i Luka Modrić prije skoro deset godina. No, šta će biti od svega toga ostaje nam da vidimo na kraju sezone kada će Modrić donijeti konačnu odluku oko svoje budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.