Cristiano Ronaldo je glavni razlog što Kylian Mbappe danas nije član Real Madrida

Želio igrati s idolom

Cristiano Ronaldo je glavni razlog što Kylian Mbappe danas nije član Real Madrida

Endin Čaušević

Kylian Mbappe danas je sigurno jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta nakon što se u prvoj sezoni još kao tinejdžer sve oduševio u dresu Monaca.

Mbappe je imao nevjerovatnu sezonu u Monacu, ali je već narednog ljeta odlučio da napusti klub i potpiše za PSG. Mbappe je još uvijek na posudbi, ali su Parižani obavezni da otkupe njegov ugovor za skoro 200 miliona eura. Iako je njegov san bio da ide u Real Madrid na kraju je izabrao PSG.

Poznato je da je Mbappe veliki fan Cristiana Ronalda, te da su posteri ovog igrača bili po zidovima mladog fudbalera. Mbappe je čak bio na razgovorima s Florentinom Perezom i činilo se da će mu se ostvariti želja da zaigra s Ronaldom, no to na kraju nije bilo slučaj.

Španski mediji prenose da je Mbappe s dosta optimizma otišao na razgovor s Perezom, a nakon toga razočaran se vratio kući. On je u Real htio kako bi igrao s Ronaldom, no tada je Perez za njega imao drugačije planove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To se dešavalo na ljeto 2017. godine dok je Mbappe igrao još za Monaco. Perez je htio da on bude Ronaldova zamjena jer je znao da Portugalac želi napustiti klub. Mbappe nije htio u Real i tim bez Ronalda, te je poručio Perezu da dogovor propada.

Samo nekoliko sedmica kasnije Mbappe je dogovorio prelazak u PSG i za kratko vrijeme postao jedan od najboljih igrača ove ekipe. Godinu dana kasnije vodio je Francusku do zlata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
A neki dan lik rekao da je bilo do njega on bi vec igrao u Realu. Odakle tzv novinari izvlace informacije to je pitanje za nobelovu nagradu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi