Zašto je Real Madrid odustao od Maura Icardija?
Mauro Icardi je i ove sezone imao veoma dobar učinak. Odigrao je 28 utakmica i postigao je 15 golova, ali čini se kako će još dugo ostati na tom učinku nakon svih problema koje je napravio (Foto: EPA)

Razlog je jednostavan

Zašto je Real Madrid odustao od Maura Icardija?

M. Šljivak

Mauro Icardi nalazi se u centru pažnje italijanske javnosti.

Argentinski napadač je zbog izjava svoje supruge Wande ostao bez kapitenske trake u Interu, a zatim je odbio da putuje u Beč na utakmicu Evropske lige protiv Rapida.

Sve je izvjesnije kako će Icardi uskoro završiti epizodu na Giuseppe Meazzi, ali još uvijek se ne može pretpostaviti gdje će sjajni napadač nastaviti karijeru.

Povezivao se Icardi dugo sa prelaskom u Real Madrid. Njegove igre nisu prošle nezapaženo od strane Kraljeva i bili su spremni da izdvoje i više od 100 miliona eura za njegove usluge.

Međutim, i Kraljevski klub je odustao od angažovanja 26-godišnjeg napadača. Razlog je ponovo njegova supruga Wanda, koja ima i ulogu njegovog agenta.

U Madridu uopšte ne žele pregovarati sa njom oko transfera i na kraju su odlučili da radije odustanu od njegovog dovođenja.

Tako je Wanda upropastila veliku šansu da njen muž postane član prvaka Evrope. Ona je glavni razlog što je sve propalo i Icardi sigurno neće obući dres Kraljeva iz Madrida.

Real će se tokom ljeta okrenuti drugim napadačkim opcijama. Tu je svakako još uvijek veoma dobri Karim Benzema, a Icardi će morati da se skrasi negdje drugo.

Piero Ausilio: Nema ponuda za Icardia

Direktor Intera, Piero Ausilio priznao je da nije stigla ni jedna ponuda za Maura Icardija, ali i da se nekoliko igrača okrenulo protiv njega.

Wanda je očigledno uzrok velikih problema, pa klubovi sve više odustaju od dovođenja ovog fudbalera.

Kakva je situacija sa Argentinskim napadačem u ovom trenutku jasno pokazuju riječi direktora Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponuda stvarno nije bilo. Čini se kako je njegova žena ta koja pokušava da to prikaže kao da se klubovi interesuju za njega. Većinom se nakon ovih situacija igrači vrate u ekipu i dokažu da su pogriješili te daju svoj maksimum za klub. Sada imamo problem i u sastavu. U drugim slučajevima, saigrači bi branili svog bivšeg kapitena, ali to sada nije slučaj, jer smatraju da ih on nije predstavljao kako treba", rekao je Piero Ausilio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
Sve se vraća,sve se plaća. Pozdravio te --Maxi Lopez !!!
4 0
RacioEmocionalan
Neka me samo neko uputi koje su kompetencije ove zenske na mjesto onoga ko se brine o njegovoj karijeri osim toga sto ima p*cku?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi