France Football odabrao najveći klub na svijetu: Pobjednik je Real Madrid!
Do sada je France Football uvijek birao samo najbolje fudbalere i trenere. Sada su se odlučili na korak više i odabrali su najbolji klub ikad (Foto: EPA)

Bodovanje određenih kategorija

France Football odabrao najveći klub na svijetu: Pobjednik je Real Madrid!

M. Šljivak

Zlatna lopta koju dodjeljuje France Football najnzačajnija je u svijetu fudbala.

Svaki fudbaler sanja da jednom bude proglašen za najboljeg na svijetu, a samo rijetki sretnici na kraju i ispune taj san.

France Football se sada odlučio na još jedan izbor. Željeli su izabrati 30 najvećih klubova u svijetu fudbala, a birali su kroz određene kategorije.

Parametri po kojima su odabrali najbolje su sljedeći: titule klubova i igrača koji igraju za njih, publika na stadionu, ali i na društvenim mrežama, prihodi od prodaje dresova, transferi, tržišna vrijednost i broj aktivnih svjetskih prvaka, te historijski rezultati.

Na kraju su odabrali 85 ekipa iz 29 zemalja, a na kraju je odabrano 30 najboljih, ali i među najboljim je morao biti najbolji.

Real Madrid je najveći klub na svijetu

Parametri po kojima je birao France Football su na kraju odlučili. Najveći klub na svijetu je Real Madrid.

Kraljevi su bili najbolji u čak četiri kategorije. Broj osvojenih Zlatnih lopti, pratioci na društvenim mrežama, prihodi kluba, te broj titula koje su osvojili.

Iza Reala, koji je ukupno imao 184 boda, smješten je njhov najveći rival Barcelona sa 177 bodova, a zatim slijede Manchester United, Bayern Minhen i Liverpool.

Zbog ekonomske moći pet engleskih klubova je smješteno među deset najboljih, a pored Uniteda i Liverpoola, tu su još Chelsea, Manchester City i Arsenal.

Svakako zanimljiv izbor France Footballa koji se maksimalno potrudio da boduje sve moguće kategorije i na kraju je trijumf pripao Real Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi