Pjanić od prve minute

Spektakl Lige prvaka počinje: Poznati sastavi za večerašnje duele

Endin Čaušević

Dvije preostale utakmice prvog kruga osmine finala igraju se večeras, a sastaju se Atletico Madrid-Juventus i Schalke-Manchester City.

Jasno je da je u centru pažnje utakmica u Madridu i sigurno je da nas očekuje strašan duel Atletica i Juventusa. Diego Simeone i Max Allegri su poznati kao veliki taktičari i biće zanimljivo vidjeti šta nas čeka u naredne dvije utakmice ovih ekipa.

Prvi meč igra se večeras od 21 sat, a Simeone i Allegri otkrili su svoje karte. Iako je bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio upitan za ovaj meč zbog prehlade na kraju se ipak našao u početnom sastavu Stare dame.

S druge strane, Alvaro Morata ostao je na klupi, a u vhu napada pored Griezmanna će biti oporavljeni Diego Costa.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Thomas, Rodrigo, Saul, Koke, Griezmann, Diego Costa.

Juventus: Szczesny, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, De Sciglio, Matuidi, Bentancur, Pjanić, Dybala, Mandžukić, Ronaldo.

Također, u istom terminu će se igrati i utakmica Schalkea i Manchester Cityja i jasno je ko je favorit u ovom okršaju. Poznati su i sastavi što se tiče i ove utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Schalke: Fahrmann, Caliguri, Bruma, Sane, Nastasić, Oczipka, McKennie, Bentaleb, Serdar, Uth, Mendyl.

Manchester City: Ederson, Laporte, Otamendi, Fernandinho, Walker, Gundogan, David Silva, De Bruyne, Bernardo Silva, Sterling, Aguero.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.