Mat u dva poteza

Kako je omaleni Sterling "otpuhao" defanzivca Schalkea i donio pobjedu Cityju

Manchester City se večeras nekako spasio poraza u Gelsenkirchenu. Ne samo da se spasio poraza, nego je i pobijedio Schalke nakon preokreta rezultatom 2:3 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Poveo je City golom Aguera u 18. minuti, ali je Schalke preokrenuo rezultat do kraja prvog dijela i to nakon dva gola Bentaleba sa bijele tačke.

Nije uspijevao City stvoriti bolje šanse većim dijelom drugog poluvremena, a onda je Leroy Sane ušao u igru u 78. minuti, a u 85. postigao fantastičan gol iz slobodnjaka protiv svog bivšeg kluba za 2:2.

Preokret i pobjedu Cityju je donio Raheem Sterling u 90. minuti. Golman Ederson je ispucao loptu, a Sterling uspio "odnijeti" 15 centimetara višeg i puno korpulentnijeg beka Schalkea Oczipku u duelu i potom lagano matirati Fahrmann za 2:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista je naivino odbrana Schalkea dopustila Sterlingu da ipak donese prednost svom Cityju pred revanš, a treba istaći i da su Građani od 68. minute bili sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Otamendija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.