Ovo može samo Liga prvaka: Pogledajte preokret Manchester Cityja

Igrači Schalkea na koljenima

Ovo može samo Liga prvaka: Pogledajte preokret Manchester Cityja

E. Čaušević

Nevjerovatnu utakmicu gledali smo večeras u Gelsenkirchenu gdje je Manchester City pobijedio Schalke u okviru osmine finala Lige prvaka.

Schalke je u očima svih bio veliki autsajder u ovom duelu, no njemački klub je itekako namučio prvaka Engleske. Domaći su bili na korak do pobjede jer su do 85. minute vodili sa 2:1, ali za samo pet minuta sve to je nestalo.

City je čak bio s igračem manje jer je Otamendi u 68. minuti dobi drugi žuti, odnosno crveni karton što im je dodatno otežalo posao. I kada su svi mislili da će engleski klub izgubiti i da će Schalke napraviti senzaciju to se nije desilo.

Pep Guardiola je na teren poslao bivšeg igrača Schalkea, Leroyja Sanea, što je i odlučilo meč. Sane je u 85. minuti izveo nevjerovatno slobodan udarac i postigao fantastičan gol koji iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio.

Samo nekoliko minuta kasnije navijači domaćih su totalno ušutili. Na semaforu je bilo 2:3 za Manchester City, a ovaj put gol je postigao Sterling koji je tako donio veliki preokret i pobjedu svom timu pred revanš na Etihadu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi