Hvalio ga i legendarni Shearer

Letio terenom: Pogledajte šta je Kolašinac radio igračima Southamptona

Sead Kolašinac za vikend je protiv Southamptona odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni.

Bh. reprezentativac u posljednje vrijeme igra sjajno u dresu Arsenala, a partija koju je u nedjelju pružio protiv Southamptona donijela mu je mjesto u timu kola Premier lige, ali i pohvale - Alana Shearera.

Njegov nastup Shearer je ocijenio 'spektakularnim', uzevši u ozbir koliko je dobro igrao u ofanzivi, a sada se pojavio i videouradak koji najbolje oslikava u kakvoj se formi nalazi. Vidjeli su se Kolašinčevi brojni sprintovi, kako je otvarao prostor svojim saigračima, a zatim dodavao, ubacivao se...

"Kolašinac je igrao cijelo vrijeme s ogromnom energijom koja nikako nije opadala i bio je konstantna prijetnja golu Southamptona", kazao je Shearer za ugledni BBC.

Tenk, kako tepaju Kolašincu, prema statističkim paramtetrima ove sezone je na petom mjestu po broju stvorenih prilika za saigrače kada su u pitanju defanzivci. Stoga ne čudi što je na 16 utakmica u sezoni upisao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.