Kolašincu se naklonila i engleska legenda: "Spektakularan..."

Odigrao sjajnu partiju protiv Southamptona

Kolašincu se naklonila i engleska legenda: "Spektakularan..."

Sead Kolašinac briljira u Engleskoj. Nakon što se u proteklim mjesecima mučio s povredama, ovaj bh. defanzivac u posljednje vrijeme igra odlično u dresu Arsenala, a nastup protiv Southamptona, prema izboru Whoscoreda, donio mu je i mjesto u idealnoj momčadi kola Premier lige.

Onim što je Kolašinac (24) pokazao nisu oduševljeni samo Arsenalovi navijači i menadžer Unai Emery, nego i legenda Premier lige Alan Shearer, koji je gostujući na uglednom BBC-u nastup našeg defanzivca ocijenio 'spektakularnim'.

"Odigrao je odlično na lijevom beku. On je bio sve što je valjalo u ofanzivi kod Arsenala, omogućio im je širinu i tempo. Imao je konstantu, sve vrijeme je napadao i otvarao prostor saigračima, išao je s loptom prema naprijed, dodavao, ubacivao se... Igrao je cijelo vrijeme s ogromnom energijom koja nikako nije opadala i bio je konstantna prijetnja golu Southamptona", kazao je nekada sjajni igrač Newcastlea, pa zatim dodao:

"Uz sve to, odrađivao je i defanzivne zadatke. Ma, bio je spektakularan."

Sjajni nastupi Kolašinca svakako raduju i selektora bh. reprezentacije Roberta Prosinečkog, pod čijim je vodstvom ovaj defanzivac Arsenala uslijed problema s povredama odigrao samo dvije utakmice, protiv Senegala i Bugarske u kojoj je bio i asistent.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
NASA PONOS .. NEZAUSTAVLJIV TENK
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi