Belgijanac ne pruža naročito dobre partije u Manchester Unitedu. Iako je doveden kao veliko pojačanje, ono što pokazuje je veoma skromno (Foto: EPA)

Belgijanac na izlaznim vratima

Romelu Lukaku bi da ide, a zna i gdje

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku navodno se nalazi na izlaznim vratima Manchester Uniteda.

Rukovodstvo Crvenih đavola nije zadovoljno onim što pokazuje 25-godišnji napadač i sve se više priča o njegovom odlasku iz kluba.

Iako je ugovorom vezan do 2022. godine, Belgijanac je spreman da ode iz kluba, a njegova želja je transfer u redove torinskog Juventusa.

Stara dama navodno sprema velike stvari za ljeto. Italijani su objavili kako je Mauro Icardi pred potpisom za Bianconere, a sada se spominje i Lukaku.

Belgijski napadač je veliki navijač torinskog velikana, a izvor The Suna iz Uniteda tvrdi.

"Ako napusti Manchester United tokom ljeta, Lukaku bi najradije prešao u Juventus. Veliki je ljubitelj Cristiana Ronalda i volio bi sa njim igrati. Izgubio je mjesto u Unitedu, ali moraćemo sačekati i vidjeti šta će se desiti. Biće to uzbudljivo ljeto", rekao je izvor The Suna.

Za Lukakua vlada jak interes u Italiji. Inter bi ga rado vidio u svojim redovima, ali cijena je poprilično velika. Tim sa Old Trafforda traži minimalno 75 miliona funti, što je cifra koju su isplatili Evertonu u julu 2017. godine, kako bi ga doveli u svoje redove.

Lukaku nije blistao u dresu Uniteda. U protekle dvije sezone odigrao je 58 utakmica i postigao je 24 gola, a ove sezone je ukupno pogodio devet puta u 34 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Belgijski fudbaler je karijeru počeo u Anderlechtu, da bi 2011. godine prešao u Chelsea. Na Stamford Bridgeu nikada nije dobio pravu šansu, pa je igrao zatim za WBA i Everton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.