Jose Mourinho je kriv zbog velikog broja povrijeđenih igrača u Manchester Unitedu
Manchester United je pod vodstvom Josea Mourinha bio tim sa najmanje pretčanih kilometara na terenu u Premier ligi

Ole Gunnar Solskjaer je sa sobom donio velike promjene

Jose Mourinho je kriv zbog velikog broja povrijeđenih igrača u Manchester Unitedu

S. Pašalić

Manchester United bi večerašnju utakmicu protiv Crystal Palacea mogao dočekati bez 10 igrača.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer će sigurno biti bez Andera Herrere, Juana Mate, Jessea Lingarda, Nemanje Matića, Phila Jonesa i Masona Greenwooda dok su pod upitnikom Anthony Martial, Marcus Rashford, Matteo Darmian i Antonio Valencia.

Tako će se Solskjaer naći pred velikim problemima u večerašnjoj utakmici u kojoj će pokušati produžiti svoj niz bez poraza i Premier ligi koji traje od trenutka kada je naslijedio Josea Mourinha koji je u decembru dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Upravo bi Portugalac mogao biti jedan od krivaca zašto je u Manchesteru trenutno veliki broj igrača povrijeđen, jer kada je tek stigao u Manchester United u julu 2016. godine Mourinho se pohvalio kako je kod njega u timu uvijek mali broj povrijeđenih igrača.

Mourinho je također izjavljivao da nikada ne daje šanse mladim igračim jer ne želi da ih promoviše osim ako to nije stvar njegovog ubjeđenja i njegove odluke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sadašnja kriza Uniteda sa povredama je velikim dijelom krivica Mourinha pod čijim je vodstvom Manchester United imao sramotno nizak broj pretrčanih kilometara na terenu i u sezoni 2016/2017 su bili najgori u ligi po tom segmentu, a prošle sezone pretposljednji u ligi.

Dolaskom Solskjaera se mnogo toga promijenilo, Norvežanin je ostvario sjajne rezultate, ali je čini se platio cijenu za to jer je možda ipak tražio previše od igrača. Statistički parametri su pokazali da igrači Uniteda sada trče više na terenu, a izgleda da je to bila velika promjena za veliku većinu igrača pa je došlo do velikog broja povreda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Belajsuz1989
Slabo bilo trcanja i kad je Solsker nametnuo da se trci pola povrijedjenih
0 0
Horde
Čovjek otišao ima 2 mjeseca i on kriv što su se ovi povrijedili prije 2 sedmice. A ss.ba logike. Tačno ću početi pratiti samo strane sportske portale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi