Je li Zinedine Zidane konačno odabrao novi klub?
Juventus na titulu prvaka Evrope čeka od 1996. godine. Sa Maxom Allegrijem nisu uspjeli da se domognu trofeja, a pred ispdanjem su i ove godine, te rukovodstvo želi čovjeka koji bi mogao osvojiti trofej (Foto: EPA)

Legendarni Francuz preuzima Juventus?

Je li Zinedine Zidane konačno odabrao novi klub?

Midhat Šljivak

Otkako je na kraju prošle sezone napustio klupu Real Madrida, legendarni Francuz Zinedine Zidane, povezuje se sa mnogobrojnim klubovima.

Zidane je sa Kraljevima pokorio Evropu. Osvojio je tri uzastopna naslova u Ligi prvaka i kada je bio na vrhuncu, odlučio je napustiti klub i potražiti nove izazove.

Dugo se spekulisalo gdje bi francuski stručnjak mogao nastaviti trenersku karijeru, a čini se kako je na kraju odabrao torinski Juventus.

Zidane je miljenik rukovodstva Stare dame. Oni silno žele da on preuzme vođenje tima od narednog ljeta, a španski mediji tvrde kako će se to na kraju desiti i da se Francuz već odlučio za Bianconere.

Čelnici šampiona Italije žele trofej Lige prvaka. Smatraju da im Massimiliano Allegri njega ne može donijeti, ali da je Zidane pravi čovjek za taj posao.

Ako se na kraju ove špekulacije ispostave tačnim i ako zamijeni Maxa Allegrija na klupi Juventusa, to će biti Zidaneov povratak u Torino.

On je kao fudbaler dres najvećeg italijanskog tima nosio 1996. do 2001. godine i dan danas je jedan od omiljenih fudbalera među navijačima torinskog kluba.

Francuski stručnjak se također povezuje i sa engelskim velikanima. Navodno ga Manchester United i Chelsea žele angažovati kao menadžera, ali Daily Mail tvrdi kako je obje ponude Zidane odbio zbog Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će legendarni Francuz sjesti na klupu velikana iz Torina, vjerovatno ćemo saznati na kraju sezone, a izvjesno je da postoji obostrani interes za saradnju.

Zidane je tokom boravka na klupi Real Madrida osvojio tri trofeja Lige prvaka, dva puta je bio prvak svijeta, a može se pohvaliti titulama prvaka Španije (1), te trofejima UEFA Superkupa (2) i španskog Superkupa (1).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi