Poruke ga otkrile: Nicolo Zaniolo je odavno već Juventusov!
Apsolutno niko nije očekivao da će 19-godišnji veznjak eksplodirati u prvoj pravoj sezoni. Igra odlično i privukao je veliku pažnju na sebe (Foto: EPA)

Veliki je navijač Bianconera

Poruke ga otkrile: Nicolo Zaniolo je odavno već Juventusov!

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Rome Nicolo Zaniolo (19) stigao je na Olimpico iz Intera na mala vrata.

Vučica ga je potpisala za svega četiri i po miliona eura, niko nije previše očekivao od njega, a ispostavio se kao veliko pojačanje i ovaj 19-godišnjak igra zaista odlično.

Zaniolo je trenutno igrač Rome, ali stvari bi se u budućnosti mogle promijeniti. Iz prvaka Italije Juventusa ne kriju da bi ga rado doveli u svoje redove, a i mladi fudbaler je očito navijač Stare dame.

To je jasno po njegovim objavama na Twitteru od prije nekoliko godina. Iako je tada bio još dijete, slavio je pobjede Juventusa, veličao je Contea i torinski tim.

Italijanski novinari su naravno objavili sve poruke u medijima. Naravno, kako je bio dijete navijači rimskog tima mu vjerovatno neće previše zamjeriti na ovim porukama, ali mu neće oprostiti ako nekada pređe u Juventus.

A kako igra, ne bi čudilo da u narednim sezonama Zaniolo završi u Torinu. Ponuda Juventusa se ne odbija tako lako i zaista su rijetki igrači u Italiji koji bi to napravili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolova vrijednost na tržištu je trenutno 10 miliona eura. Cijena će do kraja sezone vjerovatno će biti mnogo veća, ali sumnjamo da će novac Bianconerima biti problem ako ga budu željeli dovesti.

Ove sezone 19-godišnji veznjak je odigrao 24 utakmice, a postigao je pet golova uz dvije asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Opet roma prodaje svoje talente, 100% ce dovesti nekog draxlera koji nece nista napraviti,ocajni su
2 2
Mele
Bice veliki igrac, bilo u koji tim da ode, nije klasicni spic, ali igra sve, krilo, veznjaka, takvi igraci su najtrazeniji danas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi