Kad sudbina upetlja prste

Masoni ili nešto drugo: Slaviša Jokanović bio prvo, a Scott Parker zadnje Ranierijevo pojačanje

Endin Čaušević

Fulham je prije nekoliko dana zbog loših rezultata odlučio da otpusti Claudija Ranierija, a njegovo mjesto privremeno je zauzeo Scott Parker.

Ranieri je prije nekoliko mjeseci došao na klupu Fulhama kako bi ih pokušao izvući iz rezultatske krize, ali to nije uspio. Iskusni italijanski trener tada je zamijenio Slavišu Jokanovića koji je prošle godine uspio vratiti londonski klub u Premiership.

Nakon što je objavljeno da Ranieri više nije trener ovog tima iz Fulhama su potvrdili da će njegova privremena zamjena biti nekadašnji fudbaler Chelseaja, Scott Parker. No, malo ko je znao da Jokanović, Parker i Ranieri itekako imaju dosta zajedničkih stvari.

Naime, Ranieri je četiri sezone proveo na klupi Chelseaja koji je vodio u periodu od 2000. do 2004. godine. Tada je imao šansu da sarađuje s Jokanovićem i Parkerom koji su igrali u dresu Plavaca.

Nevjerovatno zvuči da mu je Slaviša Jokanović bio prvo pojačanje u Chelseaju, a Scott Parker posljednje. Ovaj put je Ranieri zamijenio Jokanovića na klupi Fulhama, a umjesto njega na kraju je došao Parker.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.